De galerie

Achtergrond

Galerie Noord is opgericht in 1997. De stichting is ontstaan als kunstenaarsinitiatief en werkt zonder winstoogmerk. Het stichtingsbestuur draagt zorg voor het zakelijke deel van de galerie.

De deelnemers zijn allen vrijwilligers. Een aantal van hen, in de meeste gevallen deelnemers die een kunstopleiding hebben gevolgd, zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van de exposities. Zij bepalen het uitgangspunt van de tentoonstelling en aan de hand daarvan nodigen ze exposanten uit. Daarnaast is het ook mogelijk als kunstenaar contact te zoeken met de galerie.

Bij onze keuze van mogelijke exposanten gaan we uit van een constant niveau van het werk. Er zijn 12 exposities per jaar. De exposities wisselen gewoonlijk elke 4 weken. Onze gastvrouwen en gastheren zorgen voor de bemanning van de galerie gedurende 5 dagen per week.

Exposanten

Galerie Noord organiseert maandelijks een nieuwe tentoonstelling. Kunstenaars die belangstelling hebben om in de galerie te exposeren kunnen contact opnemen voor meer informatie.

De ruimte

Klik op de afbeelding om de hele foto te bekijken.