Light meets dark

Annemarie van Buuren, Mathilde van Wijnen en Zhixin Liao

24 november t/m 27 december

Op zondag 25 november is om 17:00 uur de opening van Light meets dark, een verrassende expositie van drie heel verschillende kunstenaars. Dat zien we graag bij Galerie Noord, kunstenaars en hun werken die op elkaar reageren, nieuwe verbindingen leggen. Hier volgt per kunstenaar een toelichting op het werk. Voor de samensmelting: Nieuwstad 6, Groningen.

Annemarie van Buuren

Annemarie maakt foto’s die een verhaal vertellen en je meenemen naar een andere wereld. Haar werk is poëtisch, mysterieus en soms behoorlijk donker. Met digitaal werk studeerde Annemarie af aan de Fotoacademie. Niet lang daarna echter verloor ze haar hart aan een houten camera uit 1880. De papieren negatieven en de ongecorrigeerde lenzen geven een extra dimensie aan haar beelden: het gaat niet langer alleen om ruimte, maar ook om tijd. Wel geeft ze aan de analoge negatieven graag een digitale draai, waarbij dag en nacht, verleden en heden, realiteit en fantasie samensmelten. Lees ook de tekst van Emmie Muller over het werk van Annemarie.

Mathilde van Wijnen

Mathilde is beeldend kunstenaar en musicus. De overlap in beide disciplines zijn de compositie en het gebruik van ritme. In Galerie Noord toont ze papieren werken, vol diepte. Met een Stanley mes tekent ze zorgvuldig lijnen in papier. Het papier wordt zo vouwbaar en krijgt reliëf. De werken lijken landschappen. Als musicus bespeelt Mathilde onder andere de moderne cello en de Franse Basse de Violon, een groot formaat continuo cello uit de 18e eeuw. Lees hier meer over Mathilde.

Zhixin Liao

Zhixin creëert graag wrijving. Hij gelooft dat illusie en bedrog creatieve emoties oproepen. Hij speelt daarom met concepten als leugens en begoocheling in relatie tot een leeg canvas. Dat is een proces van zoeken, tweestrijd, frictie. In 2018 studeerde Zhixin af aan het Frank Mohr Institute in Groningen. Ook over Zhixin Liao schreef Emmie Muller meer uitgebreid.