Galerie Noord verrast met eigentijdse kunst uit het Noorden

 

Galerie Noord is een expositieruimte in hartje Groningen. Vierwekelijks bieden we kunstenaars uit het Noorden de mogelijkheid recent werk te tonen, solo of in kleine groepen. Galerie Noord richt zich op autonoom, experimenteel en onderzoekend werk in vrijwel alle disciplines. We willen bezoekers verrassen door tentoonstellingen te bieden met een wisselend karakter. 

 

Galerie Noord wordt volledig gerund door vrijwilligers. In 1997 werd de galerie opgericht als kunstenaarsinitiatief. Meer dan twintig jaar later is het nog steeds een plek waar diverse kunstliefhebbers samenwerken met kunstenaars, bezoekers en elkaar. Er is een bestuur dat de vrijwilligers met raad en daad bijstaat.

 

Kunstopleidingen in het Noorden zijn een kweekvijver voor nieuw talent. Galerie Noord onderhoudt dan ook intensief contact met bijvoorbeeld Academie Minerva en Frank Mohr. We bieden aan studenten en recent afgestudeerden de mogelijkheid om bij ons te exposeren. Ook nodigen we met enige regelmaat recent afgestudeerde kunstenaars uit om onder begeleiding van de coördinatoren van Galerie Noord zelf tentoonstellingen samen te stellen. Galerie Noord staat open voor nieuwe samenwerkingen.