Galerie Noord zoekt vrienden

 

Galerie Noord is al meer dan vijfentwintig jaar een plek waar vrijwilligers en kunstenaars samen werken aan opvallende exposities. Om dat nog zeker twintig jaar te kunnen doen zijn we continu in de weer om onze positie te verstevigen en financieel gezond te blijven. We hebben een betrokken bestuur, een helder beeldmerk, een fijn netwerk en een frisse blik op de toekomst. Galerie Noord verrast met eigentijdse kunst in hartje Groningen. We willen daarbij graag om je hulp vragen.

 

Galerie Noord wordt sinds de oprichting in 1997 gerund door vrijwilligers. Zij bieden een platform aan eigentijdse kunstenaars en bewaken zorgvuldig de kwaliteit en de diversiteit van de tentoonstellingen. De exposities wisselen maandelijks en onderscheiden zich door hun samenstelling. Fotografen exposeren met installatiekunstenaars, schilders met tekenaars en solo- en groepstentoonstellingen wisselen elkaar af. Een bezoeker weet, kortom, nooit echt wat hij kan verwachten.

 

Galerie Noord heeft niet veel onkosten, hoewel ze wel jaarlijks stijgen. Het gaat om vaste lasten als huur, onderhoud, verzekeringen en PR. Om dit te bekostigen vragen we een bijdrage van kunstenaars en commissie bij verkoop. Kunstenaars verdienen hun bijdrage terug bij verkoop, maar liever bieden we ze een veel goedkoper en dus meer toegankelijk podium. Verder hebben we enkele wensen voor de galerie, zoals multimediale apparatuur. We zijn daarom op zoek naar vrienden die ons financieel willen steunen.

 

Sluit vriendschap met Galerie Noord

 

Een Vriendschap met Galerie Noord is mogelijk vanaf 25 euro per jaar. Vrienden helpen de bijdragen die we vragen aan kunstenaars te verlagen en ondersteunen ons in het onderhoud en de ontwikkeling van de expositieruimte. Grotere donaties zijn uiteraard ook van harte welkom. Een bijdrage van 100 euro per jaar bijvoorbeeld, is voor Galerie Noord substantieel. Met vijf van deze donaties kunnen we de ruimte al een maand gratis aanbieden aan een kunstenaar.

 

Wil jij vriend van Galerie Noord worden? Stuur dan een mail naar info@galerienoord.nl en maak € 25,00 of meer over naar NL65ABNA0608886432, ten name van Galerie Noord en onder vermelding van ‘Vriendschap Galerie Noord’.

 

Hartelijk dank namens alle vrijwilligers van Galerie Noord!