Moshpit of Creation

Moshpit Of Creation

4 tot en met 30 juli 2020

In Moshpit of Creation creëren vier kunstenaars samen een totaalbeleving. Ze selecteren elkaars werken, maken samen kunst en exposeren vanuit een gezamenlijk plan. De vier maken deel uit van MOC Studios, een nieuw internationaal platform voor kunstenaars, culturele evenementen en artist-in-residencies in Groningen. De deelnemende kunstenaars zijn:

Ruben Jager
Vaida Valanciunaite
Tomi Boca
Hugo Braams

Openingsdag: 4 juli, de bar is open en de kunstenaars zijn aanwezig van 15:00 – 19:00 uur.

Tomi Boca’s werk focust op hoe de maatschappij werkt en hoe alle digitale media ons een masker opzetten. Maskers werden altijd al gebruikt in stammen om te intimideren en af te schrikken. Zijn schilderijen en sculpturen zijn ook zo bedoeld, maar bieden je tegelijkertijd de mogelijkheid erin op te gaan en telkens weer iets nieuws te ontdekken.

De kunst van Ruben Jager refereert onmiskenbaar aan de natuur. Zijn sculpturen doen denken aan schelpen, koralen of fossielen, maar ook aan vormen van menselijke aard. Deze vormen beschouwt hij als een onuitputtelijke bron van fascinerende zelfherkenning, die onze gedeelde natuurlijke oorsprong blootlegt.

Hugo Braams is actief als kunstschilder en werkt veelal in opdracht. Alles aan de schilderkunst fascineert hem, zoals de historie en de techniek, van de spielatten tot aan het prepareren van het doek. Ook incorporeert hij vaak digitale media en fotografie in zijn proces. Zelf zegt hij: “Ik ben een allesschilder en kan alle kanten met een schilderij op. Op de kop hangen, binnenstebuiten keren, in de fik zetten, blussen, er overheen lopen, een tunnel mee bouwen, ik kan er echt alles mee.”

Voor Vaida Valanciunaite zijn ‘rauwe’ materialen het beginpunt van haar werk. Haar kunst draait om fysieke processen en zintuiglijke ervaring. Bijenwas, pigmenten en textiel gaan interacties met elkaar aan, waaruit vormen groeien die de grenzen tussen schilderkunst en sculptuur doen vervagen.