‘ARGELOOS EN ONVERSAAGD’

04 mrt t/m 30 mrt 2017

Bernard Divendal, Emmie Muller, Arjo Passchier, Alie Waalkens

De opening vindt plaats op zaterdag 4 maart om 17.00 uur en wordt verricht door Flip Ekkers, uitgever en kunstliefhebber te Groningen.

U bent van harte welkom!

ARGELOOS EN ONVERSAAGD
Vier posities in abstracte kunst

Onder deze noemer presenteren Bernard Divendal, Emmie Muller, Arjo Passchier en Alie Waalkens hun werk in een gezamenlijke tentoonstelling bij Galerie Noord. Deze kunstenaars willen hiermee de overeenkomsten en verschillen in hun opvatting over kunst, ideeën en de uitwerking daarvan, zichtbaar maken.

Alle vier houden zij zich bezig met het maken van abstracte, of liever: voorstellingsloze kunst, vanuit een houding die met goede redenen als open, gedreven, koppig, origineel en vasthoudend omschreven kan worden.

Of het nu de grote, minutieus met grafiet gevulde vlakken van Emmie Muller, de strak geordende, afwisselende lijn- en kleurschema’s van Alie Waalkens, de uit pasteuze verfdraden geweven schilderijen van Arjo Passchier, of de afgemeten, beschilderde dunne houtobjecten van Bernard Divendal betreft, steeds valt een mentaliteit te bespeuren die erop duidt dat het onderste uit de kan gehaald dient worden. Omdat het zó moet, en – voor het moment althans – niet anders.

Klik op de afbeelding om het hele werk te bekijken.

Alie Waalkens

Arjo Passchier

Emmie Muller

Bernard Divendal