Birds Singing

Kiki Kruisdijk

Birds Singing

7 t/m 29 september 

Opening: vrijdag 9 september, 17:00 uur, door kunsthistoricus en docent David Stroband

Binnen haar kunst is Kiki Kruisdijk op zoek naar dat wat nog geen naam of plaats heeft. Ze maakt ruimtelijke beelden, tekeningen en schilderijen waarmee ze steeds een stukje van haar universum toont, om zo een innerlijk landschap visueel uit te spreken. Kiki’s werk is te herkennen als fantasievol, onbevangen, speels en intuïtief.

In Galerie Noord presenteert ze Birds Singing: een onderzoek waarin ze de balans tussen hoofd en lichaam verkent door uit de traditionele vormen van sculptuur en schilderkunst te treden. Zo hoopt Kiki een meer zintuiglijke beleving bij de toeschouwer op te wekken, waarbij een herwaardering voor de directe omgeving plaatsvindt.

Kiki Kruisdijk (1991) rondde in 2016 Kunstacademie Minerva af in de richting Fine Art. Haar atelierruimte is gevestigd in kunstenaarsinitiatief Stichting WEP (Groningen). In 2019 werd ze door een professionele jury uitgeroepen tot winnaar van de Wintersalon van Galerie Noord. Voor haar project Birds Singing wordt ze financieel gesteund door Kunstraad Groningen en Stichting Stokroos.

fotografie: Lisa Jasperina Bommerson