Bodily Landscape

Bodily Landscape

 

Susanne Luurs invites:
Martina Priehodov√°, Yvonne Zeegers, Tessa Hesseling, Lisa Jasperina Bommerson, Marloes Hoogeveen, Marijke Klamer, Jens Huls, Caillyn Vos, Femke Burke en Fareeda van der Marel

6 augustus t/m 1 september

Opening: 6 augustus, 17:00 uur:

  • openingswoord van Esther Schaareman, docent aan Kunstacademie Minerva
  • performance door Susanne Luurs
  • hapjes en drankjes die met het Wad te maken hebben

Susanne Luurs exploreert de vruchtbare grond en het water. Ze zoekt naar de verbanden tussen vrouwelijkheid en de bodem onder onze voeten. Ze werkt graag in het tussengebied waar land overgaat in zee. Voor deze expositie nodigde ze tien makers uit met haar mee te gaan naar het noordelijkste deel van Groningen. Samen gingen ze op expeditie en namen een performance op. De beelden van de performance en het werk dat allen maakten gebaseerd op die ervaringen op het wad worden tijdens Bodily Landscape tentoongesteld. 

Susanne Luurs (1994) woont en werkt in Groningen. Vorig jaar studeerde ze af aan Kunstacademie Minerva waarbij ze de kunsteducatieprijs won. Sindsdien werkt ze als beeldend kunstenaar en als kunstenaar in het onderwijs.

Tijdens de opening op 6 augustus zal er niet alleen werk te zien zijn. Bezoekers kunnen ook proeven, ruiken, luisteren en voelen. Gedurende de maand augustus zullen er meerdere performances worden uitgevoerd.

Activiteiten

  • 11 augustus, 16:00 uur: performance + een workshop met oesters – vilten, boetseren en verven
  • 24 augustus, 16:00 uur: performance + een zilte groente proeverij met bijpassende dranken
  • 26 augustus, 16:00 uur: performance + een les over het wad met boeken en een borrel met hapjes van lokaal voedsel

 

Susanne is aanwezig in de galerie op 7, 10, 11, 24 en 31 aug.