D A G

D A G

 

Harm Holtkamp
Gjalt Blaauw
Jan Hoving
Annelies Swart
Frans Le Roux

30 september t/m 26 oktober

 

Dag is de periode dat het licht is.
Dag is een begrensde tijdruimte.
Dag is afscheid. 

 

Schilder Harm Holtkamp verzamelt in D A G een viertal verwante collega’s om zich heen. Het resultaat is een diverse tentoonstelling van werken die door vriendschap zijn verbonden. 

Harm Holtkamp maakt al sinds zijn afstuderen aan Academie Minerva in 1969 schilderijen en tekeningen. Hij exposeerde veelvuldig in de Benelux en in Duitsland. In Groningen is hij ook bekend als oprichter van Galerie Niggendijker (nu NP3) en mede-oprichter van Forma Aktua. 

Gjalt Blaauw maakt markante beelden in heldere vormen met een poëtische speelsheid. Het zijn stapelingen die net niet omvallen of verschuiven. Hij werkt met staal, steen, verf, hout, alles wat tegenstellingen binnen een werk creëert.

Kunst is om mee te spelen” was een motto van Jan Hoving (1938 – 2020)  De voorstellingen op zijn etsen ontstonden spontaan: hondjes, vogels, dieren die het midden houden tussen een varken, hond of paard, stillevens in kleurrijke, sprekende vormen. 

Conceptueel kunstenaar Annelies Swart probeert in haar werk antwoorden te vinden op innerlijke vragen. In een reeks van figuren experimenteert en varieert ze zodanig met houdingen dat elk figuur een eigen positie in de ruimte opeist.

Frans Le Roux maakt grote bewerkelijke cartoons met allerlei gebeurtenissen die zich afspelen in een realistisch decor. Van de in zwart-wit op ivoorkarton getekende prenten zijn prints gemaakt die vervolgens met ecoline zijn ingekleurd door Carola van Veen.

Harm Holtkamp

Jan Hoving

Gjalt Blaauw

Annelies Swart

Frans Le Roux