Allie van Altena

VLOER

Allie van Altena
24 oktober tot en met 19 november
meet-and-greet op zaterdag 31 oktober, 7 en 14 november: schrijf je hier in

Carola de Poel, Minke Koopman en Faisel Saro maakten een video met Allie over zijn werk en expositie. Bekijk die onderaan deze pagina of hier op ons YouTube-kanaal.

In de jaren tachtig ontwikkelde Allie van Altena de werkmethode “composterend tekenen”. Hij bedekte de hele vloer van zijn gekraakte atelier in een leegstaand oud politiebureau met wit papier. Door er overheen te lopen en erop te tekenen en te schrijven ontstond een besmet en bewerkt oppervlak, als een doorleefde huid. Dit leverde hem materiaal om mee verder te werken.

In zijn huidige atelier ligt het materiaal nog altijd op de vloer. De serie tekeningen die Allie toont bij Galerie Noord is op die vloer ontstaan tijdens de coronacrisis. 

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling verschijnt het vouwblad VLOER. VLOER is een in eigen beheer uitgebrachte publicatie. Het is een ode aan de vloer als inspiratiebron.

Met dank aan het Mondriaan Fonds. 

In onderstaande video vertelt Allie over zijn werk en methode. De film werd gemaakt tijdens de expositie in Galerie Noord.
Gefilmd door Carola de Poel. Montage door Minke Koopman. Interview door Faisel Saro en Minke Koopman.