wie Ich es sehe

Wie Ich es sehe!

Alfred Wiltfang

Alfred Wiltfang: “Op 18 januari 1950 ben ik geboren in Pewsum, hier, in de Krummhörn (Ostfriesland). Reizen, kanovaren en het maken van  voettochten horen vanaf mijn jeugd tot mijn grote favorieten. Mijn reisdoelen waren tot nu toe Scandinavië, IJsland, Groenland, Noord-Amerika, Patagonië en de Baltische staten. Fotograferen hoorde daar voor mij altijd bij.

Mijn werkende leven als drukker en mijn gezin hebben de tijd die ik had om te fotograferen natuurlijk erg beperkt. Pas na mijn pensionering kreeg ik daar meer tijd voor. Regelmatig dwaalde ik door de verschillende landschappen van Ostfriesland. Dat biedt uitstekende mogelijkheden. Vooral na de aanschaf van mijn eerste digitale spiegelreflexcamera, heb ik de fotografie intensief ontdekt. Er was geen film meer nodig en ik kon experimenteren zoveel ik wilde. Het bewerken van foto’s is veel eenvoudiger en dat maakt het mogelijk een foto te veranderen. Dit “vervreemden” laat echter vaak niet zien wat voor mij een indrukwekkende foto is. Een beeld ontstaat in het hoofd en in het hart. Ik bewerk een motief totdat het overeenkomt met dat wat ik “met mijn hart” heb gezien.

Tijdens korte trips naar Berlijn, Hamburg, Leipzig en München, Parijs en Marseille, Barcelona en Lissabon, St. Petersburg, Amsterdam en Praag heb ik ontdekt dat ook het urbane leven talloze interessante motieven biedt.”