Zeven

03 sep t/m 29 sep 2016

Regina van der Gang, Bernard Onderstijn, Rikus van der Meer, Ton Stoltenkamp, Jilt Groenendal, Matty de Vries, Pablo Hoving

De tentoonstelling is samengesteld door Nicolaas Ririmasse. De opening vindt plaats op zaterdag 3 september om 17:00.

Regina van der Gang
Regina van der Gang

Regina neemt je mee in de betoverende wereld van lichtobjecten, gemaakt van natuurlijke materialen en sprookjesachtige kleuren. Ze kiest voor hergebruik van materialen vanuit een diep respect voor de natuur. Bron van inspiratie zijn vrijwel altijd organische vormen.

Bernard Onderstijn

Elk schilderij is voor mij een sprong in het onbekende. Hoeveel ik ook van te voren bedenk en verzin, het schilderij zélf moet langs de verborgen wegen van het schilderen ontstaan. Alleen dát avontuur maakt het werk voor mij elke keer weer de moeite waard. Op dit moment werk ik aan motieven die met sferen van verte en diepte te maken hebben. Ik werk vooral met olieverf op linnen en gemengde technieken op papier.

Rikus van der Meer

Ten couples enjoy their love at first sight

Ton Stoltenkamp

Als mensen mijn landschappen zien, zeggen ze vaak dat ik een expressionistische schilder ben (verwant aan De Ploeg).
Mijn sensitieve manier van kijken en de rationele verwerking daarvan probeer ik te vertalen in een daarmee overeenkomende sfeer in mijn schilderijen. Dat bepaalt de keuze van mijn kleurgebruik en leidt ertoe dat ik soms min of meer het onderwerp abstraheer. Het werk is af als het zowel emotioneel als rationeel mijn verhaal is en als het geen al te eenduidige betekenis heeft.

Jilt Groenendal

Ik maak abstracte schilderijen. Deze ontstaan procesmatig en spontaan en intuïtief van binnen uit. De beeldende middelen worden autonoom toegepast. De series schilderijen zijn verschillend ook in stijl. Kleur is een belangrijk expressiemiddel. Als medium wordt olieverf gebruikt. Geëxperimenteerd wordt met beeldvorming, kleur en wijze van schilderen.

Matty de Vries

In de schilderijen van Matty de Vries (1959) (ABK Minerva 1986-1991) zijn kleur en sfeer verstild en ontstaat vanuit stilte ruimte.
In die ruimte verschijnen een aantal basisvormen en doemt een voorstelling op. Het zijn bijna doorzichtige beelden van landschappen waarin tijd een andere dimensie krijgt, waarin je kunt wegdromen en rondwandelen en waarin je later nog niet eerder geziene beeldelementen gewaar wordt.

Pablo Hoving

Pablo Hoving (Groningen 1966) maakt holle, veelal transparante diersculpturen van kippengaas.
Met dit materiaal weet hij dieren en hun karakteristieke eigenschappen op een bijzonder realistische wijze weer te geven. Voor de variatie ontwerpt hij ook futuristisch aandoende modelauto’s, onder de naam P.H.A.F. (Pablo Hoving’s Auto Fabriek).