A hymn or a twinge

A Hymn or a Twinge

Shiyu Duan
Jaehyun Kim
Jui-Tsz Shiu
Fynn van der Ziel

26 november – 22 december 22

Maak kennis met het werk van vier talentvolle, recent van Kunstacademie Minerva en Frank Mohr Instituut afgestudeerde kunstenaars.

Opening: 26 november 22, 17:00 uur
Pop-up-atelier met Fynn van der Ziel: 27 november, 3, 4, 10 en 11 december, 13:00 – 17:00 uur
AFGELAST WEGENS ZIEKTE: Je ziet meer als je samen kijkt: 16 december, 20:00 – 21:00 uur

Shiyu Duan

Leven is voor iedereen één langdurige, turbulente beweging.

Shiyu Duan (1992) is geboren in Jiaxing, China. Ze werkt en woont momenteel in Shanghai (China) en Den Haag (Nederland). Ze is een multidisciplinaire kunstenaar die het alledaagse observeert en daar de verwondering uit haalt. Ze presenteert werken die het discours rondom het thema zelfbewustzijn en de kwetsbaarheid van de mens belichamen. Haar belangrijkste streven is om op een poëtische manier uitdrukking te geven aan het gevoel van onvermogen. Ze probeert nieuwe kracht te verkrijgen door de relatie tussen het zelf en de buitenwereld te beschouwen. Het betreft niet de kracht van “hoe een probleem op te lossen”, maar van “te weten in welke toestand ik verkeer”. Haar werk werd tentoongesteld in Nederland, Zuid-Korea en China, en kreeg in 2021 steun vanuit het Reisma Van Den Burg Stipendium.

Jaehyun Kim

Kan het schilderij ons helpen elkaar te zien?

Jaehyun Kim (1993) is schilder en beeldend kunstenaar, gevestigd in Nederland. Zijn werk roept de kleuren en texturen van de natuurlijke wereld op, van wat nauwelijks zichtbaar is met het blote oog en alleen kan worden onthuld door een microscoop. Zijn scheppingsproces is er een van openbreken om te zien wat erin zit, fragmenten en herinneringen nemen en ze omzetten in betekenisvolle gebaren. Hij is diep geïnteresseerd in de obsessies, verlangens en manieren van overleven die voortkomen uit de kwetsbaarheid van levende wezens. Om dynamiek in zijn werken  te creëren, past hij de mate van doorlaatbaarheid, viscositeit, scheiding van lagen en kleur aan door pigmenten toe te voegen en af te trekken, afhankelijk van de droogtijd van zijn werken.

Jui-Tsz Shiu

We zitten altijd tussen plaatsen in.

Jui-Tsz Shiu is een beeldend kunstenaar die in haar kunst het begrip, de herinnering en de lichamelijkheid van plaatsen interpreteert. Ze combineert installatie-, video- en beeldhouwkunst om eerdere perceptuele ervaringen en fantasieën terug te halen. Door cognitief in de herinnerde plek rond te dwalen probeert ze die opnieuw te definiëren en in de verbeelding te reconstrueren. Haar recente werken verkennen het mentale proces van nieuwe immigranten bij het oversteken van plaatsen. Ruimtelijke zaken worden daarbij als metaforisch en symbolisch voor spiritualiteit beschouwd. Jui-Tsz Shiu werd in 1995 geboren in Tainan, Taiwan. Shiu ontving haar bachelor van Taipei National University of the Arts in 2018, en haar master van het Frank Mohr Instituut in 2021. Momenteel woont en werkt ze in Taiwan.

Fynn van der Ziel

Wat schuilt achter het plezier, de zachtheid, de waanzin en de achterdocht?

Fynn van der Ziel (1996) is een kunstenaar die actief is op het gebied van animatie en illustratie. Zijn korte film ‘Bewogen Woerde’ werd bekroond met de Minerva Award for Design en werd daarna geselecteerd voor vele filmfestivals (waaronder KABOOM, GoShort, Framed & TAFF). Zijn recente werk heeft titels als Volle Maan & Hobbelpaarden. Hij toont een selectie die gemaakt is met behulp van klei en stencildrukwerk (riso) resulterend in spannende, plastische taferelen. Die zijn plezierig en zacht, doch met de nodige waanzin en achterdocht. Zo kan de toeschouwer zich altijd afvragen welk narratief zich schuil houdt achter deze beelden.