SOLUM

SOLUM

Allie van Altena

30 oktober t/m 11 november 2021

Opening: zaterdag 30 oktober 17.00 uur. Een gesprek met Allie van Altena.

‘In mijn atelier is de vloer bedekt met honderden tekenbladen, die in lagen willekeurig op elkaar liggen. Ik loop eroverheen en ik hou van de sporen die ontstaan. De papieren vloer is een zelfportret en een spiegel. Ik kijk naar beneden, sluit mijn ogen en laat dan mijn handen het werk doen. Ik teken, schrijf, snijd, vouw en scheur nieuwe vormen. De ziel van het papier toont zich en inspireert. Het is hemel en aarde tegelijk.’

Het Latijnse woord SOLUM betekent niet alleen ‘vloer’, maar ook grondslag, voetzool en aarde.

Lees hier de tekst die Emmie Muller bij deze expositie schreef.

Vier jaar Allie van Altena in Galerie Noord

Allie van Altena kreeg in november 2019 voor een periode van vier jaar een Werkbijdrage voor Bewezen Talent van het Mondriaan Fonds. Jaarlijks toont hij in Galerie Noord de stand van zaken van zijn onderzoek, inclusief een publicatie. De eerste expositie, getiteld VLOER, vond plaats in november 2020. Van 30 oktober tot en met 25 november 2021 presenteert hij zijn werk in twee delen: SOLUM en ANTIBODIES. Allie zal terugkeren in november 2022 en 2023.

PLUS
In januari 2022 verplaatst Allie zijn atelier naar Galerie Noord. De galerie wordt een atelier, de kunst ontstaat ter plekke en de bezoeker beïnvloedt het resultaat.