Floris van den Berg

Kwetsbaar koraal
Filosoferen over bedreigde schoonheid aan de rand van de ecologische afgrond

 

Interactieve lezing door Floris van den Berg bij de expositie van Tanja Isbarn.
Donderdag 17 december, online, 19:30 – 20:30 uur, via deze link.

 

Kunnen wij de verwoesting van het koraal nog keren?

Koraal is niet alleen van een verbluffende schoonheid, het is ook een hot spot van mariene biodiversiteit. Maar koraal is kwetsbaar. Nadenken over deze kwetsbare schoonheid leidt tot fundamentele vragen over hoe desastreus onze alledaagse levensstijl is, want onze gewone gang van zaken heeft als onbedoeld bijeffect dat de natuur schade oploopt.

Het kunstproject van Tanja Isbarn betrekt vele mensen. Het resultaat toont verbondenheid van schoonheid en kwetsbaarheid en geeft aanleiding tot diepe en moeilijke vragen over hoe te leven en hoe – in het besef van de kwetsbaarheid van veel wat waardevol is – duurzaam samen te leven. Maar er is ook een concrete vraag: wie is er verantwoordelijk voor het behoud van koraal?

Je bent van harte welkom om samen te filosoferen over de kwetsbare schoonheid van planeet Aarde. Floris zal een interactieve out of the box lezing verzorgen bij Tanja’s kunstproject. Wees welkom. Wees voorzichtig.

Somber gestemde filosoof Floris van den Berg streeft naar een betere wereld met minder leed en meer geluk. Hij is auteur van onder andere ‘Finissage. Cultuurfilosofische slotbeschouwingen’.