Gonne Corstens

ZACHT

Gonne Corstens

30 april t/m 26 mei

Opening: zaterdag 30 april, 17:00 uur

Zielsleven is muziek, dat zijn de volle
Aanzwellingen gevoel, de eeuwig gulle
Uitstromingen van klank
uit: “Mei” van Herman Gorter

Met recent werk van potlood op (rijst)papier en eitempera op doek geeft Gonne Corstens ruimte aan het amorfe, een vorm in wording, iets dat wil ontstaan. De sfeer van deze expositie is verstild, zacht, zonder vormkracht te verliezen. Het is een aftasten van opkomende droombeelden. De kleuren groen, roze, wit en zwart staan centraal. De afwezigheid van rood, geel en blauw versterken de intimiteit. Een tekening die Gonne Corstens intuïtief maakte vormt het uitgangspunt voor vele variaties op A4-tekenpapier en op grotere vellen rijstpapier. Een raadselachtige gestalte probeert zich te ontworstelen aan de anonimiteit, steeds weer opnieuw. De serie Nachtklanken is helder en licht, met zachte tonen, pril. 

Activiteiten:

  • 1 mei, 17:00 uur: performance door Tanja Isbarn.
  • 13 mei, 17:00 uur: dichter Gloria Lappya draagt voor uit eigen werk.
  • 26 mei, 14:00 – 16:00 uur: finissage waarin Lilian Schrijvers fragmenten voordraagt uit het beroemde gedicht “Mei” van Herman Gorter.

Lees vooral ook de begeleidende tekst die Emmie Muller bij de expositie schreef. EN in het Dagblad van het Noorden van 3 mei schreef Eric Bos een prachtige Visualia over ZACHT.

– — Er dwaalt in ieder leven,
in ieder lijf, een vlam. Elk voelt haar beven
wel eens of tweemaal, maar niet vele malen.
De mensen noemen ziel haar —