In The Gallery

In The Gallery

Betty Simonides en Gerrit ter Beek

4 t/m 30 maart

Opening: 4 maart, 17:00 uur door kunsthistoricus Lottie Herfkens

Beide kunstenaars zijn ook op 24 maart aanwezig

Betty Simonides maakt ruimtelijke objecten. Ze is geboeid door materiaal, vorm en licht en probeert in haar werk de beleving daarvan te intensiveren, bijvoorbeeld door subtiele toevoegingen van verf. Ze experimenteert tijdens het maakproces steeds met de invloed van kleur en licht op de uitstraling van het materiaal van het object dat ze onder handen heeft. Ze werkt graag in serie om de uitkomsten van dit experiment zichtbaar te maken. Ze toont haar objecten naast elkaar, in een constructie, of schijnbaar achteloos neergezet.

Gerrit ter Beek schilderde jarenlang menselijke figuren in sterk vereenvoudigde ruimtes. Inmiddels heeft hij de figuratie achter zich gelaten en onderzoekt hij de ruimte zelf. Nu de mensen zijn verdwenen ontstaan lege interieurs en gestileerde huizen in een omgeving. Geïnspireerd door schilders uit de Renaissance maakt hij vaak gebruik van elementen als perspectief en zwaartepunt. Met zwart, wit en grijstinten zoekt hij al schilderend naar een zekere verstilling. Zijn afbeeldingen schommelen tussen werkelijkheid en illusie. 

Ter Beek en Simonides raakten geboeid door elkaars werk en gingen een samenwerking aan. Daarin onderzoeken ze hoe hun werken zich tot elkaar verhouden. In In the Gallery tonen ze het resultaat van deze zoektocht. Beide kunstenaars wonen en werken in Assen.