In tussen tijd

In tussen tijd

Carien Vugts

4 t/m 30 april

werkperiode: 4 t/m 7 april 2023, open voor bezoekers
expositie: 8 t/m 30 april 2023
opening: 8 april om 17:00 uur

In de tekeningen-assemblages van Carien Vugts veranderen natuur, architectuur, alledaagse objecten, sculpturen en soms een enkel dier, in raadselachtige symbolen die bezield raken en daarmee eigen krachten genereren. 

Het is een niet-weten, de twijfel, die het uitgangspunt is voor het verbeelden van steeds veranderende mogelijkheden. Intuïtie en toeval voeren de boventoon. De tekeningen zijn niet realistisch en er zijn geen wetten ten aanzien van het gebruik van perspectief. Dingen, gebeurtenissen, die in werkelijkheid nooit samen komen, vertonen nu met hun eigen logica toch een innerlijke samenhang. 

Los van het feit dat het landschappen zijn waar Vugts in zou willen verblijven, zou het ook zomaar kunnen dat zij het landschap zelf is.

In de ruimte van Galerie Noord zal zij een doorlopend panorama laten zien. In het voorste gedeelte van de galerie schijnt de zon nog, achterin is deze zojuist ondergegaan. Met haar nieuwste werk wil zij de toeschouwer losweken van de alledaagse omgeving en een route bieden naar het betoverende.