The Collager II

The Collager II

Albert Westerhoff
Dianne Bakker
Harm van Ee
Inez van Vuren
Jack Felice
Johanna von Oldershausen
Marcel Prins
Peter Boersma

8 juni t/m 4 juli 2024

The Collager II toont het werk van acht collagekunstenaars uit binnen- en buitenland. De expositie is samengesteld door Peter Boersma. Hij koos opnieuw kunstenaars die elk een eigen techniek hanteren en nieuwe verhalen maken door het samenstellen van bestaande beelden. Iedere collage is handwerk. Net als vorig jaar maakt hij een prachtig vormgegeven tijdschrift bij de expositie, in een oplage van 75. 

Activiteiten
Opening: zaterdag 8 juni, 17:00 uur
Kijken met Jaap: donderdag 13 juni, 20:00 uur
Workshop collage maken: zondag 23 juni, 15:00 – 17:00 uur, onder begeleiding van Albert Westerhoff en Peter Boersma

Albert Westerhoff schepte nieuw papier met pagina’s uit ‘Eeuwige Schoonheid’, het sleutelwerk van Ernst Gombrich. Het resultaat is een alternatieve narratieve chronologie van de kunstgeschiedenis.

Dianne Bakker maakt op volstrekt vanzelfsprekende manier gebruik van vrouwelijke clichés en refereert daarbij geheel onverhuld aan het voyeurisme van het publiek. Macht is een terugkerend thema.

Harm van Ee brengt met zijn Instants Collé een ode aan Hendrik Werkman, die als eerste typografie als autonome kunstvorm gebruikte. Jazz en toevalligheden beïnvloeden zijn werk.

Inez van Vuren vertaalt een sfeer, gevoel of gedachte naar beeld. Het verhaal dat haar werk vertelt ziet ze vaak pas als het af is. Dat iedere kijker weer een heel ander verhaal ziet, vindt ze magisch. 

Jack Felice uit Tallahassee gebruikt methoden als wissen en blokkeren om identiteit en focus te onderzoeken. Hij speelt graag met beelden en laat zijn publiek hun eigen verhalen ontdekken. 

Johanna von Oldershausen uit Berlijn probeert de wereld en onze plaats daarin te begrijpen. Deze interesse is  verwant aan haar fascinatie voor surrealisme en het verlangen om achter de schermen te kijken. 

Marcel Prins is een stijlloos kunstenaar met een particulier idiolect. Met zijn assemblages CheckMates speelt hij een verfijnd spel dat geen winnaars of verliezers kent.

Peter Boersma toont voor het eerst een selectie uit zijn serie koedraken, een fabeldier dat op een nacht in zijn droom verscheen. Welk ander dier dan de koe zou deze metamorfose zo glansrijk kunnen doorstaan? 

Dianne Bakker

Marcel Prins

Johanna Oldershausen

Inez van Vuren

Albert Westerhoff

Harm van Ee

Jack Felice

Peter Boersma