De Snoepwinkel

de SNOEPWINKEL

Mariëlle Gebben
Peter Boersma

1 t/m 24 mei 2021
Aangepaste openingstijden: wo, do, zo: 13 – 17, vrij: 13 – 20, za: 13 – 18.
Zaterdag 1 mei is de openingsdag, van 13 – 20.
De kunstenaars zijn iedere vrijdag vanaf 16 en iedere zaterdag en zondag aanwezig.

Smullen deze tentoonstelling, zowel voor denkers als kijkers: lees hier de tekst die Emmie Muller bij de expositie schreef.
Virtueel is de expositie nog te bezoeken dankzij een infraroodopname door Digna ten Napel: ga hier de virtuele expositie in.

Mariëlle Gebben en Peter Boersma tonen hoe hun werk veranderde in het jaar van uitstel. De een ging van helder werk, waarin de geest met wiskundige waarheden aan de haal mocht, terug naar een abstract voelen. De ander vertrok via witte diepten naar de andere kant van zijn landschappen, waar verfijnde composities de weg wijzen. Beide werkten van groot naar klein. 

Mariëlle Gebben studeerde in 2017 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. Sindsdien werkt ze aan haar doorlopende project Rabbit. Daarin onderzoekt ze samen met haar versleten knuffelkonijn een imaginaire wereld, dwars door tijd, plaats en materie. Haar werk bestaat uit abstracte beelden die ze met behulp van papier, verf, glas, reflectie en licht in haar fotostudio construeert. In de SNOEPWINKEL laat ze foto’s zien die ze maakte in de periode die volgde op de lockdown in 2020. Symbolisch voor de tijd die vaak stolde toont ze voor het eerst werk gemaakt met was en oliepastel.

Peter Boersma werkt sinds zijn afstuderen aan Academie Minerva in 2000 als kunstenaar en grafisch vormgever. In zijn vrije werk combineert hij zijn aanleg voor vorm en compositie met zijn unieke techniek van ‘tape transfers’. Met stukken plakband haalt hij vezels, flinters en fragmenten van papier los uit oude documenten. Dat is het materiaal waarmee hij vervolgens laag voor laag zijn verhalen opbouwt. De abstracte landschappen die ontstaan verpakt hij in een laag epoxy. In de SNOEPWINKEL toont hij het grootste werk dat hij vooralsnog maakte en de veel kleinere werken die afgelopen jaar ontstonden.

Eric Bos. Bijzondere Processen. Visualia 1348. Dagblad van het Noorden. 7 mei 2021.